BFA behartigt de belangen van de Belgische diervoedersector. Onze leden zijn de Belgische kern- en diervoederfabrikanten, die zich dagelijks inzetten om de meest veilige, kwalitatieve en duurzame diervoeders te produceren.
"Wat dieren eten, speelt namelijk een belangrijke rol in hun gezondheid én die van de mens."
De Belgische diervoedersector
Diervoeder is voedsel bestemd voor zowel landbouwdieren als huis- en gezelschapsdieren. De BFA-leden produceren en verhandelen o.a.:
► Mengvoeders voor runderen, pluimvee, varkens en andere landbouwhuisdieren zoals paarden, schapen, geiten, alpaca's en konijnen
► Voeders voor katten, honden en siervogels
► Vitamines, additieven en mineralen (premixen)
► Kalvermelkpoeder
► Enkelvoudige grondstoffen
Aandacht voor het dier en het milieu
De samenstelling van onze voeders is afgestemd op de nutritionele behoefte van het dier. Een goede mix van de juiste grondstoffen is essentieel voor de gezondheid van het dier.
Hierbij verliezen we duurzaamheid zeker niet uit het oog. Het grootste deel van onze grondstoffen komt uit Europa. We gebruiken zoveel mogelijk grondstoffen die zo min mogelijk concurreren met onze menselijke voeding. Het is een continu streven naar een optimale balans tussen veilige, gezonde en betaalbare voeders voor onze dieren met een zo laag mogelijke milieu-impact.
"Hierdoor behoren we als Belgische diervoedersector tot de wereldtop."
Diervoederfabrikanten maken gebruik van hoogwaardige voedermiddelen en valoriseren jaarlijks circa 3,4 miljoen ton bijproducten van o.a. de voedings- en biobrandstofindustrie die anders op de afvalberg zouden terechtkomen. In België importeren en exporteren we diervoeders vooral van en naar onze buurlanden.
► BFA heeft 130 leden: van kleine bedrijven, middelgrote bedrijven tot grote vestigingen van multinationals. Van familiale bedrijven over coöperaties tot beursgenoteerde bedrijven. ► De leden van BFA vertegenwoordigen zo’n 95% van de Belgische diervoederproductie ► De Belgische diervoedersector vertegenwoordigt zo'n 9% van de omzet van de totale voedingssector ► België staat op de 7de plaats in de lijst van meest producerende landen in Europa. |