Elektronisch Voorschrift

BFA is enkele jaren geleden begonnen met een project rond de ontwikkeling van een elektronisch voorschrift. De voordelen van zo’n elektronisch voorschrift t.o.v. een papieren voorschrift zijn duidelijk: betere leesbaarheid, sneller, financieel voordeliger,…

BFA heeft software laten ontwikkelen door AMS om elektronische voorschriften via tablet en/of smartphone te kunnen versturen. Voorschriften kunnen hiermee ook automatisch gearchiveerd worden, zowel bij de dierenarts als bij de mengvoederfabrikant.

Sinds 01/02/2016 heeft BFA een nieuwe machtiging gekregen als verlener van elektronische archiverings- en tijdsregistratiediensten. Deze machtiging kadert binnen het voorschrijven van gemedicineerde voeders onder elektronische vorm via smartphone en/of tablet en loopt tot 27/01/2022.

 

U wilt als fabrikant of dierenarts van start gaan met het Elektronisch Voorschrift? Dat kan! Hieronder staat stapgewijs beschreven wat u hiervoor in orde dient te brengen.

 

Stap 1

Neem het document praktische informatie door. Hierin vindt u alle informatie over de historiek van het Elektronisch Voorschrift, de voorwaarden voor deelname, enz.

 Praktische informatie (versie augustus 2018)
 Modaliteiten “LIGHT” abonnement EVS voor dierenartsen (versie februari 2018)

 

Stap 2

Installeer de Medicated Feed BFA app. Hoe u dit kunt doen, leest u in de handleiding. Er is een handleiding specifiek voor fabrikanten en een handleiding specifiek voor dierenartsen.

Let op met het downloaden van de app op verschillende toestellen ivm bijkomende licentiekosten. U leest hierover meer in het document "Praktische informatie".

Apple storeAndroidWindows

 

 Handleiding voor fabrikanten
 Handleiding voor dierenartsen  

Stap 3

Vraag een account aan via de app

 

Stap 4

Vul het document “engagement fabrikant” of “engagement dierenarts” in en stuur het samen met de gevraagde bijlage terug naar eprescriptionbfabe.

 Engagement fabrikanten
 Engagement dierenartsen
 Engagement “LIGHT” abonnement

Stap 5

Na ontvangst van uw accountaanvraag en engagement ontvangt u van BFA een factuur. Gelieve deze factuur zo snel mogelijk te betalen zodat u gebruik kunt maken van de app.

Stap 6

Na ontvangst van uw betaling, krijgt u automatisch een mail toegestuurd door het systeem om te laten weten dat uw account geactiveerd  werd. Hierna kunt u van start gaan. Voor meer details over de werking de Medicated Feed app verwijzen we naar bovenstaande handleiding fabrikant of dierenarts.

 

Deelnemende dierenartsen

De lijst van dierenartsen die gebruik maken van het elektronisch voorschrift kan u opvragen via infobfabe.

 

 

Deelnemende fabrikanten

Hieronder vindt u de lijst van fabrikanten die gebruik maken van het elektronisch voorschrift.

Lijst van deelnemende fabrikanten 

 

 

Convenanten

Fijndoseersysteem

Informatie over het fijndoseersysteem vindt u hier.

Spoelcharges

Klik hier om het aantal charges dat mag worden gedaan te berekenen.

Feed Design Lab

Lees meer over het Feed Design Lab onder deze rubriek.